Høium HiFi
 
Produkter Brukt/Demo Om Høium Hifi Kontakt oss Forside
Online butikk   Se handlevogn  
Du er her:  Forside  »  Vi presenterer Soltanus Acoustis elektrostater Onsdag, 20. Februar, 2019
 
  Våre merker
 
COS digital
Modwright Digital
Modwright forsterkere
German Physiks høyttalere
Soundstring kabler
Vibrapod dempeføtter
 
     
  Logg inn / Registrer ny bruker
 
 
 
Husk meg
Glemt passord?
Registrer deg som bruker
 
   
  Motta våre nyhetsbrev
 
 
 Generelle nyheter
 Brukt/demo oppdateringer
Legg meg til listen
Fjern meg fra listen
 
     
  Åpningstider
 
 
Åpningstider pr. telefon  
 

Man-Fre fra kl. 10-17.
Lørdag fra kl. 12-15.

 
     
Besøk kun etter avtale  
  Hvis du ønsker å komme på besøk er det fint om du ringer og avtaler tid på forhånd.  
     
Email "hele døgnet"  
  Send gjerne en email hvis du har spørsmål, og vi vil ta kontakt med deg innen kort tid.   
 
     
  Kjøp nå, betal senere
 
 
Vi kan tilby finansiering  
  Du kan få opptil kr. 75.000 og inntil 9 mnd. utsettelse med Cresco Access - gjelder både ved kjøp av nytt eller brukt utstyr.

 
 
     
     
 
 
   
   
Vi presenterer Soltanus Acoustis elektrostater
Soltanus Virtuoso er verdens første fullfrekvente elektrostat høyttaler uten bruk av delefilter.
      Email    Print  
Høium Hi-Fi har gleden av å presentere Soltanus Acoustics for det norske marked. 
Vi presenterer Soltanus Acoustis elektrostater
Høium Hi-Fi har gleden av å presentere Soltanus Acoustics for det norske marked. 

Soltanus Virtuoso er verdens første fullfrekvente elektrostat høyttaler uten bruk av delefilter. 

De aller fleste høyttalere benytter et delefilter for å skille frekvenser til bass, mellomtone og diskant, men det er dessverre slik at bruken av delefilter stort sett er negativt for lydkvaliteten. Bruk av aktivt delefilter er av mange high-end entusiaster ansett som en langt bedre løsning, men dette krever oppsett av flere effektforsterkere, og blir for mange en nokså kostbar affære. Hvorfor ikke droppe hele delefilteret?

Soltanus Acoustics er lokalisert i Serbia, og mannen bak firmaet, Zoltan Mikovity, har i en årrekke drevet med reparasjon av de legendariske Quad ESL-57 høyttalerne. Dette er elektrostat høyttalere som spiller særdeles frigjort og åpent, og med inspirasjon fra disse ønsket Zoltan å lage en høyttaler som lydmessig skulle overgå alle andre elektrostat konstruksjoner med tanke på dynamikk, åpenhet og detaljering. 

Jeg antar at de fleste som leser dette kjenner til oppbyggingen av en elektrostat høyttaler, men for de som er ukjent med begrepet, så kan du lese mer om dette prinisppet her: Wikipedia - elektrostatic speakersTEKNISK INFO

Soltanus Virtuoso
 er resultatet av en årelang utvikling, og er en elektrostat høyttaler uten delefilter som måler 153cm i høyden, 68cm i bredden, men er kun 5 cm tykk (med unntak av bunnen som måler 33 cm i dybden). Høyttaleren benytter to ulike paneler som henholdsvis tar for seg øvre (200 Hz og oppover) og nedre register, og de har et frekvensområde på 40-20.000 Hz ± 3dB. De har en følsomhet på 4 ohm, men dipper ned til 1,5 ohm ved 20.000 Hz, hvilket er nokså typisk for elektrostater. Vekten er 26kg pr. stk.

Virtuoso krever en forsterker på minimum 25 watt som har over 25 i dempingsfaktor for å kjøre delefilterløst, og hvis du har en forsterker som har lavere dempingsfaktor enn dette, så finnes det en egen høyttalerinngang på baksiden som styrer signalet gjennom et delefilter. Det anbefales å spørre leverandør om dempingsfaktoren i din forsterker for å se hvilken inngang du skal benytte. Det oppnås best resultat med forsterkere med dempingsfaktor over 25, og som gjerne har 100 watt eller mer. 

Virtuoso har en bryter på baksiden som gjør at en kan skru opp eller ned diskantnivået ved å regulere strømnivået til panelet. Det er også en bryter hvor en stiller inn dempingsfaktoren hvis den er under 25, men har du en forsterker som har over 25 i dempingsfaktor, så vil ikke denne bryteren komme i spill.
 


LYDEN

Hvordan spiller Virtuoso, og har Zoltan klart å gjennomføre drømmen sin?


Dette er det mange som lurer på, og det som ihvertfall er sikkert er høyttalerne har fått mye blest på kort tid, og det er mange som har stoppet opp på messer med et stort glis rundt munnen. 

De fleste skjønner sikkert umiddelbart at Virtuoso har en noe begrenset dypbass med sin nedre frekvens på 40Hz, og det er veldig få (om noen) fullfrekvente elektrostater som egner seg optimalt til kraftig bass fra pop, rock eller hjemmekino. Ønsker du kjellerdyp bass må du nok supplere med en eller flere gode subwoofere. 

Virtuoso er med andre ord ikke en høyttaler for alle, men for de som liker elektrostater, magnetostater eller enkelte dipolkontruksjoner, så vil nok dette være en høyttaler du kan ende opp med å bli totalt forelsket i. Åpenheten, klarheten og tilstedeværelsen er i henhold til mange til å "dø for", og Soltanus er nok et navn som du vil høre mye om fremover.TESTER

Soltanus stilte på Son Salon & Image messen i Canada, og overrasket veldig mange blant de besøkende. De mottok også pris for en av de beste oppsettene, og du kan lese selv på denne siden: Soundstage - Best of Son Salon & Image

Robert Deutsch fra Stereophile ble også voldsomt imponert over lyden, og du finner hans kommentarer her: Stereophile kommentar

Virtuoso har også blitt testet av følgende magasin:

6moons test

Audio Test - mars 2016

Stereopluss i Norge kommer forhåpentligvis med en test på senhøsten.MODELLER

Soltanus har flere modeller på hjemmesiden sin, men det er kun Virtuoso som er i salg nå. De kommer med to nye hybrid modeller i løpet av en til to måneder, og dette er modeller som benytter dynamisk basselementer og elektrostat paneler til mellomtone og diskant. Det kommer en stativhøyttaler, og en gulvstående modell. Begge modeller ligner litt på tradisjonelle dynamiske høyttalere, og vil ta langt mindre plass en Virtuoso. Mer info om disse modellene kommer etterhvert. Phoenix og Cricket er utgått modeller.


PRISER

Virtuoso har en veiledende pris på 9500 euro, og dette tilsvarer kr. 89.000 ink. norsk mva. 

Frem til 1. desember 2016 kjører vi en introduksjonspris på kun kr. 64.000 ink. mva. 


Høyttalerne leveres i trekasser, og normal fraktkostnad vil nok ligge i størrelseorden kr. 2000-3000, men i intro-tiden spanderer vi frakten uansett hvor du bor i Norge. 


LINKER

Link til Soltanus hjemmeside


Mvh
Thomas
Høium Hi-Fi
1270 Oslo
Tlf: 91316683

« Tilbake til forrige side


 Siste nytt fra Høium Hi-Fi
Nytt merke - COS d/a konverter
Messehelg i Oslo 17. oktober
German Physiks nå i flere farg
Modwright Elyse er nå levering
German Physiks Unlimited Mk2 p
Velkommen til oppgraderte hjem
Tester skrevet om Modwright KW
Kjempetest i The Absolute Soun
Test av German Physiks Unlimit


 Bruktutstyr fra Høium Hi-Fi
Audio Research Dac 9
Audio Research effektforsterke
Bryston 7B monoblokker  Copyright © 1995-2019, Høium Data & Hifi AS, 3300 Hokksund, Tlf: 91316683, Email:  

Hoium.no is a Custom Development by Christos Teriakis - All Rights Reserved