Høium HiFi
 
Produkter Brukt/Demo Om Høium Hifi Kontakt oss Forside
Online butikk   Se handlevogn  
Du er her:  Forside  »  Produkter  »  CD-spillere  »  dCS digital  »  Debussy d/a konverter Fredag, 23. Februar, 2018
  Debussy d/a konverter
 dCS digital

 Modwright Digital 
dCS Debussy d/a konverter m/USB

Debussy d/a konverter benytter dCS sin patenterte 5 bits RING Dac, og denne kan håndtere alle 2-kanals formater på markedet. Debussy har alle tenkelige digitale innganger, og deriblant en asynkron USB inngang for PC/Mac som aksepterer opptil 24/192kHz og DSD (DoP).

 
       
 
 dCS Debussy d/a konverter

dCS Debussy er en helt ny d/a konverter som inneholder samme komponenter som sin storebror Scarlatti, men som i tillegg har dCS sin patenterte asynkrone USB inngang for tilkobling til PC/MAC. Debussy er d/a konverteren for fremtiden, og som alle andre dCS konvertere har den digital volumkontroll for tilkobling direkte til effektforsterker.

Teknikk
Debussy har nøyaktig samme hovedkort og analogseksjon som toppmodellen Scarlatti, og for å få ned prisen har dCS laget et noe enklere kabinett, fjernet displayet i fronten og konstruert en noe enklere strømforsyning. Debussy kan avspille alle formater fra 16/44,1kHz og opptil 24/192kHz, men den har ikke mulighet for SACD. Siste versjon av Debussy kan overføre opptil 24/192kHz via USB fra PC eller Mac.

Debussy har 5 digitale innganger, inkludert den samme asynkrone USB-inngangen for tilkobling til PC/MAC som først ble lansert med Puccini U-clock.

Det sitter en bryter på baksiden hvor du kan velge mellom 2 eller 6 volts utgangsnivå. Debusy har både XLR og RCA utganger, og du kan kjøre begge samtidig. Utgangsimpedanse er lavere enn 50ohm, og den kan drive forsterkere helt ned til 600ohm, men 10kohm eller mer anbefales.

Debussy har også wordclock inngang for tilkobling til dCS ekstern klokke. Dette gir et markant lydmessig løft.

Patentert asynkron USB inngang

Omtrent alle d/a konvertere på markedet som kan tilkobles PC/Mac benytter det som kalles adaptiv USB-overføring, og dette skaper mye tidsavvik (jitter) i signalet. dCS har utviklet en egen USB protokoll som opererer i asynkron modus. I praksis betyr dette at Debussy synkroniserer signalet ved å opprette en kobling tilbake til datamaskinen.

John Atkinson i Stereophile ble mektig imponert over denne løsningen, og ved måling av dCS var jitterverdiene så lave at hans måleapparat ikke gjorde utslag. På de fleste andre d/a konvertere med USB inngang så måler han typisk 300-500 picosekunder med jitter, og dette er ikke bra for lyden.

Med dCS Debussy tilkoblet PC/Mac oppnår du samme lydkvalitet som fra de dyreste drivverk på markedet.

dCS Debussy leveres forløbig kun i sølv finish.

 

Link til dCS sin Debussy produktside

 

Trykk for større bilder
 
dCS Debussy
dCS Debussy har 5 digitale innganger (inkludert USB), 2 sett med analoge utganger som kan kjøres samtidig, en bryter for 2 eller 6 volt utgangsnivå og en inngang for ekstern master klokke.
dCS Debussy
dCS Debussy leveres med en solid fjernkontroll i metall som kan styre alle funksjoner.
dCS Debussy
Debussy benytter samme utgangskort som Scarlatti d/a konverter, og til høyre ser du hardware-delen i den patenterte dCS Ring DAC'en. Konstruksjonen består av to store lagringsbrikker, over 40 chip'er, hvorav 14 stk. sitter på undersiden av kortet og flere områder med motstandere. Løsningen ble opprinnelig laget for militært radar-bruk hvor presisjon betyr alt. Det er ingen annen d/a konverter løsning på markedet som får med seg de små detaljene like tydelig som RING DAC løsningen, og det er dette som er hemmeligheten til dCS sin helt unike lydkvalitet. The Absolute Sound kåret dCS til Årets spiller for 2008, og de skrev: "there is added density of information and that, according to dCS, such low-level details are precisely what the Ring DAC is supposed resolve".
dCS Debussy
Debussy benytter samme hovedkort som går igjen i alle dCS produkter, og det er dette som skiller dCS fra andre digitale produkter. I en vanlig cd-spiller finner du som oftest ferdig programmerte chip'er fra selskaper som Analog Devices, Burr Brown m. flere, mens alle chip'er i en dCS spiller er reprogrammerbare, og dCS kan når som helst endre all software. Når andre fabrikanter må lage nye modeller med nye chip'er, så kan dCS sende sine kunder en cd med ny software. Dette er nokså genialt, og dCS har allerede oppgradert spillerne en rekke ganger på denne måten.

Spesifikasjoner
 
Konverter:
Debussy benytter dCS patenterte 5 bits RING Dac.
Filtere:
Debussy gir deg valg mellom 2 ulike digitale filtere for å optimalisere lyden.
Wordclock inngang::
Debussy har klokkeinngang for tilkobling til ekstern klokke.
Analoge utganger::
Debussy har både XLR og RCA utganger, og begge kan kjøres samtidig.
Digitale innganger::
Debussy har 1 stk. RCA, 1 stk. BNC, 2 stk. XLR og 1 stk. USB.
 

Nedlastinger
 
Last ned computer guide (3,7mb)
Last ned bruksanvisning
 

Pris og levering
 
Fri frakt til hele Norge
Kr. 79.900,-
 Software/hardware til dCS Debussy

 
Versjon 2.2 (lansert september 2013):
  • Støtte for DoP via AES (XLR) og SPDIF (RCA) digital inngangene. Du må oppgradere til versjon 2.0 (Se nedenfor) før du kan oppdatere til versjon 2.20. 
 
Versjon 2.1 (lansert november 2012):
  • Støtte for DoP via USB (Dette betyr at du kan avspille DSD (SACD) fra PC eller Mac.)
 
Versjon 2.0 (lansert september 2011):
  • Denne oppgraderingen må utføres av Høium Hi-Fi og innebærer bytte av 2 innvendige hardware kort slik at Debussy kan motta opptil 24/192kHz på USB-inngangen.
  • Det settes på nytt serienummer på baksiden for å indikere at Debussy er versjon 2.
  • I tillegg installeres ny software (v.2.0) som støtter denne oppgraderingen.
  • For de som benytter PC må medfølgende driver installeres på maskinen, mens Mac-brukere ikke trenger noen driver-installasjon.
  • Pris på oppgradering er kr. 6.600,- (ink. retur-frakt)
 

Versjon 1.01 (lansert februar 2011):

  • Forbedret kompatibilitet med Microsoft WASAPI
  • Fikser problem med led-lys for Wclock
 

Software oppgraderinger leveres normalt på CD, og kan utføres av deg som kunde på egen hånd. Når ny software lanseres blir det kunngjort både her, og på forsiden av våre hjemmesider, og du må selv ta kontakt for å få tilsendt software. Normalt er slike oppgraderinger gratis, men det kan forekomme at det kreves et lite gebyr hvis det blir gjort store endringer på spilleren. I noen tilfeller må hardware byttes, og det vil da stå spesifisert ovenfor hva det koster og hva som kreves. dCS enheter er uansett oppbygget på en slik måte at "gamle" modeller alltid skal kunne oppgraderes på en enkel måte til siste versjon.

dCS Debussy d/a konverter
Hvis du ønsker å kjøpe dCS Debussy kan du benytte vår online nettbutikk, eller du kan levere bestilling via email eller telefon. dCS Debussy er stort sett lagervare, men ved bestilling fra fabrikk vil det ta cirka 14 dager før levering. Ved bestilling vil vi sende ut email med tilgjengelighet og leveringsdato. Du vil få muligheten til å få dine penger refundert hvis varen ikke er på lager.
 
Fabrikant Modell Type Kjøp
dCS Debussy d/a konverter
Debussy d/a konverter i sølv finish kr. 69.900,00 - Antall  
dCS Debussy d/a konverter
Debussy d/a konverter i svart finish kr. 69.900,00 - Antall  
 
Din handlevogn
Til kassen
Antall varer 0
Totalsum kr. 0,00
Mva 25% (ink.) kr. 0,00
Totalsum kr. 0,00

Legg inn bud / Kontakt oss
Her kan du legge inn bud, komme med bytteforslag eller stille oss sporsmal angaende . Vi skal forsoke a svare deg innen 24 timer.

Ps: Vi kan tilby inntil 9mnd rentefri finansiering ved kjop av bruktustyr.

Ditt navn:

Din email:


Angaende:


Melding:


Send meg en kopi av denne meldingen

  Copyright © 1995-2018, Høium Data & Hifi AS, 3300 Hokksund, Tlf: 91316683, Email:  

Hoium.no is a Custom Development by Christos Teriakis - All Rights Reserved