Høium HiFi
 
Produkter Brukt/Demo Om Høium Hifi Kontakt oss Forside
Online butikk   Se handlevogn  
Du er her:  Forside  »  dCS Vivaldi - WOW!!! And WOW!!!! Mandag, 22. Januar, 2018
 
  Våre merker
 
dCS digital
Modwright Digital
Modwright forsterkere
German Physiks høyttalere
Auto-Tech
Soundstring kabler
Vibrapod dempeføtter
 
     
  Logg inn / Registrer ny bruker
 
 
 
Husk meg
Glemt passord?
Registrer deg som bruker
 
   
  Motta våre nyhetsbrev
 
 
 Generelle nyheter
 Brukt/demo oppdateringer
 dCS software oppdateringer
Legg meg til listen
Fjern meg fra listen
 
     
  Åpningstider
 
 
Åpningstider pr. telefon  
 

Man-Fre fra kl. 10-17.
Lørdag fra kl. 12-15.

 
     
Besøk kun etter avtale  
  Hvis du ønsker å komme på besøk er det fint om du ringer og avtaler tid på forhånd.  
     
Email "hele døgnet"  
  Send gjerne en email hvis du har spørsmål, og vi vil ta kontakt med deg innen kort tid.   
 
     
  Kjøp nå, betal senere
 
 
Vi kan tilby finansiering  
  Du kan få opptil kr. 75.000 og inntil 9 mnd. utsettelse med Cresco Access - gjelder både ved kjøp av nytt eller brukt utstyr.

 
 
     
     
 
 
   
   
dCS Vivaldi - WOW!!! And WOW!!!!
Lagt ut 9. mars 2014
      Email    Print  
Vivaldi spiller i en egen liga ifølge Stereophile og TAS.
dCS Vivaldi - WOW!!! And WOW!!!!
Vivaldi spiller i en egen liga ifølge Stereophile og TAS.
dCS Vivaldi spiller i en egen liga

I 1987 utviklet et lite selskap i England en d/a konverter som ble ansett å være state-of-the-art innen digital konvertering. I 1996 ble dCS Elgar for hjemmemarkedet lansert, og i årene som kom gjennomgikk denne mange oppdateringer, og ble en rekke ganger kåret til verdens beste d/a konverter. I 2007 ble dCS Scarlatti lansert, og dette var i praksis en oppdatert Elgar med nytt design.

dCS sin patenterte 5 bits RING Dac har i perioden 1987-2012 blitt benyttet i alle modeller, men ved lansering av Vivaldi i 2012 så har dCS laget en helt ny versjon av denne legendariske d/a konverteren. Teknologisk er dette det største spranget dCS har tatt i hele sin historie. På samme måte som Bjørn Dæhlie, Schumacher eller Tiger Woods har dominert i hver sin sportsgren, så har dCS dominert den digitale verden i over 25 år, og når andre fabrikanter kommer frem til nye løsninger så er det alltid dCS de sammenligner seg mot.

Med Vivaldi har dCS nok en gang vist hi-fi verden at det er mulig å dra cd-mediet til nye høyder, og den lydmessige forskjellen fra tidligere modeller er mildt sagt forbløffende. For undertegnede er det kanskje upsampling til DXD som utgjør den største forskjellen, og når en vanlig cd-plate blir upsamplet til 24/384kHz, og deretter sendt videre til Vivaldi d/a konverter, så oppleves en lyd som bare kan sammenlignes med de aller beste vinylrigger. Den litt harde og sterile øvre mellomtone som finnes i nesten all digital avspilling er fullstendig fraværende, og her oppleves en organisk lyd som er så rik på overtoner og oppløsning, at det rett og slett må høres med egne ører.

Når undertegnede var på besøk hos dCS i England for å sammenligne Scarlatti mot Vivaldi, så må jeg innrømme at jeg på forhånd var veldig skeptisk. Med tanke på prisen til Vivaldi så hadde jeg liten tro på at det ville forsvare en eventuell liten lydforbedring, men etter å ha sammenlignet riggene så forstod jeg nokså kjapt at prisforskjellen ble totalt urelevant. Vivaldi ga en ny og annerledes lydopplevelse, men jeg forventer ikke at du som leser disse ord vil tolke dette som annet en det sedvanlige salgspreiket vi er vant til fra bransjen.

Stereophile og The Absolute Sound (blant mange andre) har testet den nye Vivaldi serien til dCS, og kanskje disse testene vil gi deg et inntrykk av lyden fra dCS Vivaldi. Jeg ville til syvende og sist anbefalt å høre på Vivaldi med egne ører, men ettersom Vivaldi ikke er tilgjengelig på hvert gatehjørne, så vil testene være et greit utgangspunkt for å bli litt bedre kjent med Vivaldi systemet.


Stereophile har i januar 2014 testet Vivaldi, og både Michael Fremer og John Atkinson mener at dette er den beste cd-riggen som noensinne er laget.

Michael Fremer konkluderte:

"Their soundstaging and imaging capabilities surpass what I thought was possible from digital.The Vivaldis comprise the best non–digital-sounding digital system I've heard"

John Atkinson foretok målinger og lyttetest, og han konkluderte:

"The Vivaldi improves on the Scarlatti's performance in almost every way. Wow! Then I took a listen to the complete Vivaldi system. Again wow! Without any doubt, this was the best digital playback I have experienced. While there are digital processors that offer measured performance almost as good as the Vivaldi, there was an increased sense of ease to the Vivaldi's sound quality that proved addictive. In this respect, it was even better than the MSB it replaced in my system. For a third time: Wow!"The Absolute Sound - test av dCS Vivaldi:

Robert Harley konkluderte:

"There's no better sounding, more capable, more technologically, advanced, or more future-proof digital source than the dCS Vivald. There's simply nothing else like it. It is truly, and by a wide margin, the ne plus ultra of digital playback"Informasjon:

dCS Vivaldi kan benyttes som en 4-delt rigg, men du får fantastisk resultat med bare d/a konverteren (som har USB inngang) eller d/a konverter og upsampler (for upsampling til DXD). Selv om prisen på Vivaldi er høy, så er den nok likevel oppnåelig for mange med f.eks. innbytte av din gamle dCS-rigg eller annet utstyr.

Veiledende priser:

Vivaldi d/a konverter: kr. 185.000,-
Vivaldi upsampler: kr. 115. 000,-
Vivaldi master klokke: kr. 99.000,-
Vivaldi drivverk: kr. 230.000,-

Ta kontakt for mer info.

Mvh
Thomas
Høium Hifi


« Tilbake til forrige side


 Siste nytt fra Høium Hi-Fi
Vi presenterer Soltanus Acoust
Hifi+ har testet den nye dCS R
Auto-Tech høyttalere hos Høium
Messehelg i Oslo 17. oktober
Nyhet: dCS Rossini er lansert
German Physiks nå i flere farg
Modwright Elyse er nå levering
German Physiks Unlimited Mk2 p
dCS Debussy oppdatert med DSD
Test av dCS Vivaldi
Velkommen til oppgraderte hjem
Tester skrevet om Modwright KW
dCS lanserer Vivaldi - en ny r
Kjempetest i The Absolute Soun
Test av German Physiks Unlimit


 Bruktutstyr fra Høium Hi-Fi
Audio Research Dac 9
Audio Research effektforsterke
Bryston 7B monoblokker
Diverse brukte Soundstring kab  Copyright © 1995-2018, Høium Data & Hifi AS, 3300 Hokksund, Tlf: 91316683, Email:  

Hoium.no is a Custom Development by Christos Teriakis - All Rights Reserved